Detta blondie-recept är maaagiskt, ni måste verkligen testa! 🤩🌟 (Är ni inte sugna på saffran så uteslut det, bara ni testar grundreceptet för SÅ gott är det🥹) Här har vi det i en julig variant med smak av saffran och en fräsch lingonfärskost. En hyfsat enkel dessert som passar perfekt till julfikat!💛🎄 Blondie-receptet är med inspiration från ett riktigt gammalt recept från bästa @katarinaskakor 🌟
Original recept från www.instagram.com
Dec. 7, 2024
100 g smör
0.5 g saffran
100 g vit choklad
2 st små ägg
110 g strösocker
75 g vetemjöl
1 krm vaniljpulver
1 nypa salt
50 g frysta lingon
100 g färskost
1 msk florsocker
1 dl vispgrädde
Sätt ugnen på 175°.
Smält och bryn smör. Tillsätt saffran och hackad vit choklad. Rör ut så att chokladen smälter helt.
Vänd ner ägg. Tillsätt resterande ingredienser.
Bred ut i en form (jag använde en brödform på ca 28x10 cm). Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 min. Låt svalna och sätt in i kylen någon timma/över natten.
Värm lingonen och passera genom en finmaskig sil till en lingonvätska.
Vispa upp lingonvätskan med färskost och florsocker. Tillsätt sedan vispgrädde och vispa till en fluffig spritsbar frosting.
Skär blondies i bitar, fyll en spritspåse och spritsa ut. Dekorera med exempelvis oxalis och lingon.