Lyxa till det med en frukostpaj imorgon! HĂ€r Ă€r ett av mina Ă„terkommande recept gjord pĂ„ havregryn, dadlar och jordnötssmör, kardemumma och kanel. Den doftar ljuvligt och Ă€r jĂ€ttegod! đ Jag brukar göra den kvĂ€llen innan och bara vĂ€rma snabbt i mikron eller Ă€ta ljummen till frukost eller mellanmĂ„l.
Dec. 5, 2024
Ingredienser:
3 - 4 st Àpplen
1 tsk kanel
TĂ€cket:
1 st mogen banan om du har hemma, öka annars mÀngd kokosolja lite
3 - 4 st dadlar (eller 1 msk honung
1 msk kokosolja
1 st större Àgg
1 msk jordnötssmör, gÀrna crunchy
2.5 dl havregryn (ta gÀrna hÀlften fiber)
0.5 dl solrosfrön
0.5 dl mandlar, hackade
1 krm salt
0.5 dl riven kokos
0.5 tsk kanel
1 tsk kardemumma
Gör sÄ hÀr:
SÀtt ugnen pÄ 180 grader
Skala, kĂ€rna och skĂ€r Ă€pplena i âmunsâbitar.
Krydda Àpplena runtom i en smord form.
Mixa banan, jordnötssmör, olja, Àgg och dadlar i matberedare eller med stavmixer. Blanda ihop med övriga ingredienser.
Klicka ut havregrynsblandingen som ett tÀcke och baka i ugnen 25 min. Kör gÀrna lite grill nÄgra min.
Servera med vaniljyoughurt/kvarg.