Jag har gjort mumsiga krabelurer som serveras med stekta Àppelbitar med smak av kanel och Kullamust Àppelmust.
Oct. 30, 2022
1 st 1/2 dl strösocker
4 st 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1.5 tsk vaniljsocker
2 st Àgg
2 dl mjölk
3 st Àpplen
1 dl kullamust Àppelmust
Kanel & socker
Smör att steka i.
Blanda ihop socker, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. TillsÀtt Àggen och mjölken. Rör om till en slÀt smet.
Skala och dela Àpplena i mindre bitar.
Stek Àpplena i smör pÄ medelvÀrme och tillsÀtt ca 1 dl kullamust Àppelmust, samt lite kanel. Stek tills Àpplena blivit mjuka.
Stek krabelurererna i smör, jag anvÀnde ett dl mÄtt för att hÀll ut smeten i stekpannan med. DÄ blev dom lagom stora.
Stek pÄ medelvÀrme pÄ bÄda sidorna tills den fÄtt en fin fÀrg. LÀgg pÄ ett fat sÄlÀnge.
Blanda lite socker och kanel pÄ ett fat och doppa krabelurerna i det.
Servera med de stekta Àppelbitarna och ev lönnsirap om sÄ önskas.
Servera med Kullamust i glaset. Perfekt till frukost, mellis och utflykten.
Hoppas det smakar đ„đ„°đđ.