Soppornas soppa!! Sååå mycket trattkantareller, vin och grädde. Snacka om umami! 🤤 Detta är kanske bland det godaste som finns! Denna toppad med röda vinbär från frysen och brödkrutonger. Svårslaget! 🙌🏼
Oct. 31, 2022
6 dl trattkantareller
1 st rödlök
1 st vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
2 tsk senap
2 dl vitt vin
2.5 dl havregrädde
1 - 2 dl havremjölk
2 dl vatten
0.5 dl tamari
1 tsk torkad timjan
Salt och peppar
1 msk rapsolja
1 dl röda vinbär
3 - 4 st skivor mörkt bröd
2 msk smör eller olivolja
Hacka vitlök och rödlök och riv sönder svampen i mindre bitar.
Förväll svampen i en kastrull, så vätskan dunstar bort.
Häll i olja och löken och stek ihop med svampen så den blir mjuk.
Häll i tomatpuré och senap och låt fräsa ett par minuter till. Häll i vinet och låt sjuda 5-10min.
Häll i grädde, mjölk, vatten, tamari och låt gå på svag värme ytterligare 10min.
Mixa soppan med en stavmixer till en slät sås.
Häll på lite extra vatten om den känns tjock.
Värm upp och smaka av med timjan, salt och peppar.
Skär brödet i små kuber och stek i en panna med lite smör eller olja och en nypa salt, tills de får färg.
Servera soppan toppat med röda vinbär och brödkrutongerna.