Snabb & enkel #vardagsräddare ikväll. Smaksatt créme fraîche är en riktigt bra genväg. Den här rätten går lika fort som det tar för pastan att koka.
Oct. 28, 2022
Valfri pasta for 4 personer
1 msk olivolja, extra virgin
200 g kyckling, strimlad
200 g karl-johan svamp
1 st gul lök, finhackad
3 st vitlöksklyftor, finhackade
1 msk torkad basilika
1 tsk chili flakes
250 g körsbärstomater, halverade
2 st dl créme fraîche med vitlök & parmesan
1 st kycklingbuljongtärning
2 dl pastavatten
Citronsaft
Salt & svartpeppar
Riven parmesan
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Hetta upp en panna med olivolja. Stek kycklingen så den får fin färg. Ställ åt sidan.
Stek svampen på ganska hög värme så den får fin yta.
Tillsätt gul lök & vitlök. Följt av de torkade kryddorna. Låt löken mjukna.
Vand ner körsbärstomaterna, créme fraïche och kycklingbuljongtärningen. Låt puttra tills pastan är klar.
Späd såsen till önskvärd konsistens med pastavatten. Häll av pastan. Vänd ner kycklingen.
Smaka av med citronsaft, salt & peppar.
Blanda pastan i såsen. Servera med mer riven parmesan