Tips! đĄAnvĂ€nd ALLTID glas eller metallbunke till marĂ€ngen, se till att elvisparna Ă€r helt fettfria. Annars förstörs marĂ€ngen och blir platt đ„°
Dec. 4, 2024
8 st Àggvitor (medium Àgg)
180 g socker
180 g socker
70 g maizena majsstÀrkelse
170 g hasselnötter fint hackade (smÄbitar Àven lite mjöligt)
4 dl grÀdde ( ta det mesta till botten, men spara lite till garnering)
1 burk mandarin klyftor
Florsocker till att pudra med
50 - 100 g mörk blockchoklad (anvÀnder 55%)
SÀtt ugnen pÄ 175 grader. LÀgg bakplÄtspapper pÄ en plÄt.
Vispa Àggvita fluffigt och fast, tillsÀtt lite i taget av strösockret och vispa till en fast marÀng. Vispa in strösockret ordentligt mellan varje gÄng, tar ca 1/4 del Ät gÄngen.
Blanda strösocker, hasselnötter och maizena i en bunke.
Blanda i de torra ingredienserna med en slickepott och blanda försiktigt tills det Àr vÀlblandat.
Spritsa ut med sprits tills smeten tar slut. Detta recept tĂ€cker en vanlig plĂ„t (jag kör en stor rund tyll pĂ„ 16mm, fungerar Ă€ven att klippa av toppen pĂ„ spritspĂ„sen). đ
GrÀdda mitt i ugnen pÄ 170 grader i 20 min, lufta ugnen nÄgra sekunder och baka ytterligare 2 min.
Ta ut botten ur ugnen och lÄt svalna, lÀgg pÄ ett bakplÄtspapper pÄ botten och vÀnd den sÄ att du har undersidan uppÄt.
Stryk pÄ ett tunt lager grÀdde, sprid ut mandarinklyftor, rulla ihop till en rulle.
Dela din rulltÄrta pÄ lÀngden till Ätta bakelser, pudra pÄ florsocker, ringla lite choklad och garnera med grÀdde och en mandarin klyfta.