Smarrig, svinnsmart och billig pastagratäng. Jag tog lite det jag hade i kyl och frys men våga ta just du har, tror det blir bra det med! Jag testade en ny tärnad mozzarella @ Arla som jag rekommenderar varmt! Blev lite härliga ostiga delar i täcket.
Dec. 3, 2024
500 g pasta, gärna lite större
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 st morot
1 st selleristjälk
500 - 600 g nötfärs (eller annan färs), har du bacon eller rökt skinka ha i det med.
2 tsk basilika/oregano eller en av varje
1 msk ketchup
2 tsk oxfond
Salt
Grovmalen svartpeppar
Vitpeppar
1 burk färdig pastasås tex @muttinordics med parmesan
1 - 2 dl vatten
1 - 2 tsk crema de balsamico
Täcke:
2 dl vispgrädde
2 dl riven ost, jag körde hälften parmesan och hälften mozzarella.
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka pastan, gärna 1 min kortare än vanligt.
Stek nötfärs i smör eller olja i en stekpanna, salta och peppra. Hacka lök och selleri, riv moroten grovt och lägg ner i pannan och låt fräsa med några minuter.
Lägg till övriga ingredienser till såsen.
Låt köttfärssåsen puttra ihop och späd med mer vatten om det behövs.
Vispa grädden.
Häll i pasta i en form, toppa med såsen och rör sedan ihop täcket bestående av grädde och ost.
Klicka ut och bred ut ost- och gräddblandningen på toppen. Gratinera 10-15 min. Kör gärna varmluft för extra fin färg.