Dessa har jag gjort i december sedan minst tio år tillbaka. Dessa knapriga skorpor är ett nyttigare alternativ till pepparkakor gjorda på bla havregryn, farinsocker, filmjölk och pepparkakskryddor så klart.
Dec. 2, 2024
5 dl havregryn
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1.5 dl dansukker farinsocker
0.5 tsk salt
1 msk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk malda kryddnejlikor
1.5 tsk mald ingefära
(2 msk pepparkakskrydda funkar också som alternativ till ovan)
1 st ägg
1 dl filmjölk
2 msk smält smör eller olja
Sätt ugnen på 225°.
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta samman till en deg.
Tag upp på mjölat bakbord och dela degen i 4 delar som rullas ut till smala längder.
Lägg längderna på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 13 minuter.
Skär längderna i sneda skivor och lägg tillbaka på plåten med snittytan upp.
Grädda i 10 minuter. Öppna luckan på glänt, stäng av ugnen och låt skorporna torka ett par timmar.