Otroligt mjuka och goda lussebullar med saffran.
Original recept från www.instagram.com
Dec. 5, 2024
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
1.5 dl socker
1 g (2 paket) saffran
14 - 15 dl vetemjöl special
2 st uppvispade ägg
Russin
Pärlsocker
Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm till ca 37°.
Rör ut jästen med degspadet i en bunke eller köksmaskin.
Tillsätt salt, socker, saffran och mjöl. Spara lite mjöl till utbakningen.
Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper kanterna.
Jäs under bakduk i ca 40 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lite.
Baka ut degen till önskad form och lägg lussebullarna på plåtar med bakplåtspapper.
Jäs under bakduk i ca 30 minuter.
Tryck ner russin som garnering när bullarna är färdigjästa.
Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 5-8 min i 225°.
Låt bullarna svalna.