Original recept från matinspo.se av Emilia
Oct. 25, 2022
600 g kyckling
250 g broccoli
1 paprika röd
400 g risnudlar
1 ägg
2 vitlöksklyftor
3 msk japansk soya
0.75 dl oystersås
2 msk fisksås
2 msk kinesisk soya
2 msk farinsocker
Lime
Jordnötter
Chiliflakes
Blöttlägg risnudlarna i ca 1h innan du börjar tillaga woken.
Börja med att blanda ihop ingredienserna till såsen (japansk soya, kinesisk soya, fisksås och oystersås + farinsocker).
Strimla paprikan, hacka kycklingen, broccolin och vitlöken. Stek sedan kycklingen i olja med 1 tsk japansk soya och ställ den åt sidan.
Värm en stor panna med olja och ha i vitlöken. Vänd i broccolin och paprikan och stek tills de mjuknat en aning. Tillsätt mer olja ifall det behövs. Tillsätt kycklingen och sedan nudlarna och såsen. Vänd ihop så att nudlarna suger i sig såsen och tillagas. Sänk värmen något. Skjut nudlarna åt sidan och knäck i ägget. Täck med nudlarna i 30-40 sekunder och blanda sedan ihop.
Servera med lite lime, chili och jordnötter till! Syran i limen passar perfekt till den salta soyan.