Vi äter även med ögonen! Dessa biffar är lika goda att äta som fina att titta på. Med en frisk gurk- och myntayoghurt, en mild bulgursallad med salt fetaost så har du denna veckas favorit serverad!
Original recept från www.ica.se
Jan. 10, 2022
4 port bulgur eller annat gryn
1 grönsaksbuljongtärning
150 g fetaost
250 g tomatmix
65 g babyspenat
1 förp kokta cannellinibönor (à 380 g)
1 ägg
2 msk majsstärkelse
1 tsk spiskummin
4 krm salt
1 krm peppar
500 g förkokta rödbetor
1 msk olja
1 gurka
1 kruka mynta
2 dl matyoghurt
Sätt ugnen på 200°C.
Rödbetsbiffar: Häll bönorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av. Mixa dem till en slät kräm och blanda med ägg, majsstärkelse, spiskummin, salt och peppar.
Riv rödbetorna grovt på ett rivjärn och lägg i ett durkslag och pressa ur vätskan. Blanda rödbetsrivet med bönkrämen och forma till 8 biffar (för 4 port). Lägg på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olja och sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter. Vänd biffarna efter halva tiden.
Gurkyoghurt: Riv gurkan och pressa försiktigt ut lite av vätskan.
Strimla myntan. Blanda den med gurkan och yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
Bulgur: Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen men i buljong istället för vatten.
Smula fetaosten och skär tomaterna i halvor.
Blanda nykokt bulgur med fetaost, tomater och spenat.
Servera biffarna till bulgursalladen och gurkyoghurten.