Den här smakrika mustiga lövbiff grytan gjord bl.a. på Boursin färskost och grädde borde du testa! Ganska enkel men lyxig! Jag ökade dijon och drog ner på mängden soja samt spädde ut med lite mjölk men annars ett toppen recept. Nedan är min variant 😉
Original recept från www.vinochmatguiden.se av Jeanette Bokeroth
Dec. 1, 2024
2 st schalottenlökar
1 st vitlöksklyfta
1 st röd spetspaprika
3 dl matlagningsgrädde
2 dl creme fraiche
80 g boursin vitlök & örter färskost
1.5 msk oxfond
0.5 msk kinesisk soja
1 - 2 msk dijonsenap
Dra några rejäla drag med grönpepparkvarnen
500 g lövbiff
Smör att steka i
Mjölk att ev späda ut med
Fräs finhackad lök och paprika i smör. Tillsätt riven vitlöksklyfta. Fräs en liten stund.
Häll i grädde, ost, creme fraiche, fond, senap och soja. Rör om och låt puttra en stund. Tillsätt grönpeppar. Låt såsen puttra ca 10 minuter.
Strimla lövbiffen, stek i smör, salta och peppra. Tillsätt köttet i såsen. Späd ev med lite mjölk till önskad konsistens.
Servera med ris och sallad. Toppa gärna med lite persilja.