4 st laxfiléer
2 msk av både smör och olivolja
Salt och citronpeppar (efter smak)
2 msk smör
3 st hackade vitlöksklyftor
2 - 3 dl grädde
0.5 dl riven parmesanost
1 tsk torkad italiensk krydda
200 g färsk babyspenat
1 dl halverade körsbärstomater
1 msk färsk persilja eller basilika (valfritt, för garnering)
1. Krydda laxfiléerna med salt och citronpeppar. Hetta upp smör/olivolja i en stekpanna på medelvärme. Bryn laxen i 4-5 minuter per sida, eller tills den är genomstekt. Ta bort laxen från stekpannan och ställ åt sidan.
2. Förbered såsen: Smält smör på medelvärme i samma stekpanna. Tillsätt hackad vitlök och fräs i 1 minut tills det doftar.
3. Häll i grädden och rör ner parmesanost och italiensk krydda. Sjud i 2-3 minuter, rör om då och då, tills såsen tjocknar något.
4. Tillsätt grönsaker: Häll i spenaten och körsbärstomaterna. Koka i 2-3 minuter tills spenaten vissnar och tomaterna mjuknat.
5. Kombinera och servera: Lägg tillbaka laxfiléerna i stekpannan, häll över den krämiga såsen. Låt allt puttra ihop i 1-2 minuter.
6. Garnera med färsk persilja eller basilika och servera med ris, pasta eller knaprigt bröd.