En värmande och smakrik vegetarisk gryta med kikärtor, krossade tomater, kokosmjölk, kanel, rökt paprika och chili flakes. Toppad med smarriga halloumibitar ☺️♥️Jag tycker ofta det är svårt med vegetariska rätter men den här blev riktigt god så testa du med!
Nov. 30, 2024
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 tsk kanel
1 tsk rökt paprika
0.5 tsk chili flakes
2 msk tomatpuré
2 msk äppelcidervinäger
1 burk krossade tomater
1 burk kokosmjölk
1 st grönsaksbuljong
1 st fp kikärtor kokta
1 st fp halloumi, stekt i bitar
Salt, peppar
Koka ris/mathavre/bulgur
2. Hacka och fräs löken.
3. Lägg till tomatpuré, pressa i vitlök och låt fräsa med övriga kryddor några min till.
4. Häll över vinäger, krossade tomater, kokosmjölk och buljong. Låt koka ihop ca 10 min.
5. Stek halloumi och skär i mindre bitar
6. Mot slutet låt kikärtorna rinna av och låt dem koka med tomatsåsen ca 5 min. Smaka av med salt & peppar.