Fantastiskt god och fräsch pasta med pilgrimsmusslor, blåmusslor, scampi och räkor. Prova gärna göra persiljesaltet också som piffar upp många rätter!
Jan. 10, 2022
1 knippe färsk grön sparris
1 knippe coctailtomater
1 gul lök
400 g spagetti
1 kg blåmusslor
200 g pilgrimsmusslor
100 g scampi
1 kg räkor
2 st vitlöksklyftor
1 st färsk röd chili
3.75 dl torrt vitt vin
2 dl vispgrädde
Fiskbuljong
1 st citron
Olja till stekning
Hacka lök, vitlök och chili. Bryn i olja en stund utan att ta färg. Tillsätt vin och buljong. Rör om och låt koka ner lite. Tillsätt grädde, pressad citron och riven citronskal. Smaka av med salt, vitpeppar och cayennepeppar. Tillsätt tvättade blåmusslor och koka några minuter under lock.
Stek pilgrimsmusslor och scampi lite lätt i olja. Dela sparris och fräs på en stund tillsammans med tomaterna. Lägg över pilgrimsmusslor, scampi, räkor, sparris och tomaterna i kastrullen. Koka pastan. Vänd ner pastan i kastrullen. Servera skaldjurspastan på ett stort fat och garnera med citronklyftor och persilja.
Finhacka persilja. Finriv citronskal. Blanda ihop tillsammans med flingsalt.