Ljuvlig getostpaj med kokta rödbetor och smak av rosmarin. Vackra pumpafrön strös över pajen innan den gräddas. Getostpaj är perfekt på buffèbordet.
Original recept från www.arla.se
Jan. 10, 2022
150 g arla® svenskt smör
3 dl vetemjöl
2 msk vatten
1 gul lök
400 g kokta rödbetor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk torkad rosmarin
75 g falbygdens® getost
3 ägg
2 dl arla köket® crème fraiche
0.5 tsk honung
0.5 dl pumpakärnor
Hacka ihop smör och mjöl. Tillsätt vatten, arbeta ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl ca 30 min.
Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka löken. Skala och klyfta rödbetorna.
Fräs löken i smör och blanda med rödbetor, salt, peppar och rosmarin. Mosa osten och blanda med ägg, crème fraiche, honung och rödbetsröran.
Förgrädda pajskalet 10 min. Häll i fyllningen. Strö över pumpakärnor och grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Låt pajen svalna.