Brukar köra utan kyckling och frysgrönsaker👍🏼
Original recept från matinspo.se av Emilia
Oct. 24, 2022
500 g kycklinglårfilé
2 tsk bakpulver
2 msk majsstärkelse
0.5 lime
1 msk japansk soya
1 vitlöksklyfta
1.5 dl kycklingbuljong
3 msk oystersås
1.5 msk kinesisk soya
1 msk farinsocker
1 msk rapsolja
2 morötter
2 paprika röd
1 broccoli
1 lök
250 g äggnudlar
Sötsursås
Sriracha
Tärna kycklingen och blanda ihop ingredienserna till marinaden. Låt kycklingen marineras medan du förbereder resten.
Koka upp en kycklingbuljongen och blanda ihop med resten av ingredienserna i en skål. Ställ åt sidan.
Koka nudlarna al dente och hacka och strimla alla grönsaker. Sila sedan av nudlarna och låt de ångas av och svalna.
Stek kycklingen gyllene i olja och lägg sedan över på ett fat. Stek sedan lök och morot i 1-2 minuter tills löken fått lite färg. Ta ut och stek resten av grönsakerna. Vänd sedan ner alla grönsaker och kyckling i pannan. Tillsätt lite nudlar åt gången och vänd ihop. Vänd i såsen och woka ihop allting tillsammans. Har du en mindre panna så vänd ihop i 2 omgångar (hälften av nudlarna, hälften av såsen och hälften av kycklingen och grönsakerna åt gången).
Servera nudelwoken och toppa förslagsvis med sriracha och sötsursås.