Supergoda och fluffiga ricottapannkakor. Ricotta i pannkakor gör dem fluffiga och mjuka. Tillsammans med citron och lönnsirap smakade det som en mjuk och saftig kaka. Jag kan varmt rekommendera detta till helgfrukosten eller brunchen! Ca 15-20 st.
Jan. 10, 2022
3 ägg
250 g ricottaost
2.5 dl mjölk 3%
1.5 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 tsk nystötta kardemummakärnor
Separera äggulorna från vitorna. Vispa äggvitorna luftiga.
Blanda ricottaost, mjölk och äggulor i en bunke.
Blanda vetemjöl, mandelmjöl, bakpulver, salt och kardemumma och rör ner det i smeten. Vänd försiktigt ned de vispade äggvitorna.
Smält en klick smör i en medelvarm stekpanna eller plättlagg. Skeda ut smeten och stek plättarna gyllene på båda sidor.
Servera med lönnsirap, vaniljglass och färska bär.