Snabba, supergoda och mycket lättolkade bröd som är perfekt att slänga ihop på t ex helgmorgonen eller semestern när man snabbt vill ha nybakat bröd! Bröden går lika bra att baka med vetemjöl som med rågsikt (som innehåller 60 % vetemjöl och 40 % rågmjöl).
Jan. 10, 2022
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
3.5 dl mjölk (går att byta ut mot vatten)
6 dl vetemjöl (eller rågsikt)
Sätt ugnen på 250 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Tillsätt mjölken i de torra ingredienserna och blanda ihop allt till en kladdig deg.
Dela degen i ca 9 bitar.
Forma runda bullar av degbitarna med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem något.
Grädda bröden mitt i ugnen i 11–13 min. Låt dem svalna på plåten.