Himmelskt god mjuk pepparkaka toppad med sammets len frosting med dulce de leche.. đ Perfekt till adventsfikat, du bakar den enkelt i en lĂ„ngpanna! đ
Original recept frÄn www.instagram.com
Nov. 30, 2024
300 g smör
4.5 dl filmjölk
6 st Àgg
6 dl strösocker
9 dl vetemjöl
6 msk pepparkakskrydda
3 tsk kanel
1.5 tsk bikarbonat
3 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
600 g fÀrskost
0.5 dl florsocker
1 burk dulce de leche
NÄgra myntablad frivilligt
SÀtt ugnen pÄ 180 grader.
Smöra & bröda (med strösocker & lite kanel) en plÄt eller en större form med höga kanter.
BakplÄtspapper i boten.
Börja med pepparkakan, smÀlt smör i en kastrull. Ta frÄn platan & rör ner filmjölk & kryddorna. LÄt svalna lite.
Vispa Àgg & strösocker fluffigt i en bunke med en elvisp.
TillsÀtt det torra ingredienserna & rör ner.
TillsÀtt sist smöret.
HÀll upp i formen/ plÄten & grÀdda i nedre delen av ugnen i 40 minuter.
LÄt kakan svalna helt innan det Àr dax att dekorera den.
Rör ihop florsocker med fÀrskost till en len frosting.
SkÀr kakan i rutor & bre över sedan frostingen pÄ kakan.
Avsluta med att spritsa pĂ„ dulce de leche & bre runt sĂ„ du fĂ„r ett fint mönster, toppa med myntablad & Njut! đ