Vill du bjuda på något till jul som både är en fröjd för ögat och för munnen? Då ska ni bjuda på den här otroligt goda ambrosiakakan! 🎅🏻🍊
Original recept från www.instagram.com
Nov. 27, 2024
125 g smör
2 st ägg
1.5 dl strösocker
1.5 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
3 dl florsocker
2 - 3 msk vatten eller nypressad apelsin- eller citronsaft
4 msk syltade apelsinskal
Sätt ugnen på 150 grader. (Över- och undervärme)
Kakan: Smörj och bröa en springform cirka 25 centimeter i diameter.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt mjöl, bakpulver och smör. Häll smeten i formen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen cirka 25 minuter.
Stjälp upp den efter en liten stund och låt den kallna.
Garnering: Blanda florsocker och vatten eller nypressad saft.
Bred glasyren över hela kakan. Strö på apelsinskalen.