Mycket lättlagad dessert! Ljuvlig chokladkräm med en hint av rom och flingsalt på toppen, som bäst kan liknas vid en koncentrerad version av chokladmousse.
March 7, 2022
1.5 dl vispgrädde
2 msk socker
0.5 tsk vaniljsocker
150 g mörk choklad
0.5 tsk flingsalt
2 äggulor
1.5 msk mörk rom
Häll grädde, socker och vaniljsocker i en liten kastrull, och låt koka upp. Ta sedan kastrullen från värmen.
Bryt chokladen i små bitar och rör ner i grädden. Tillsätt 0,5 tsk flingsalt och rör till en jämn smet.
Vispa upp de två äggulorna lite lätt för hand i en bunke, och rör ner den varma chokladsmeten under vispning. (Handvispning räcker.)
Smaka av med rom, och häll upp i fyra små portionsglas. Ställ kallt i minst 3 timmar, gärna över en natt. Garnera varje portion med lite flingsalt strax före servering.