Det här brödet är mer av en kaka om sanningen ska fram men det är det perfekta sättet att avsluta en helgfrukost med något sött. Servera gärna i skivor med jordnötssmör och lite havssalt på.
Original recept från www.ica.se
Jan. 10, 2022
Smör och mjöl till formen
100 g rumsvarmt smör
2 dl socker
5 mogna bananer (5 st motsvarar ca 750 g)
2 ägg
3.5 dl vetemjöl (3 1/2 dl motsvarar 210 g)
1 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
0.5 tsk vaniljpulver
Sätt ugnen på 200°C.
Smöra och mjöla en brödform, ca 1 ½ liter (för 10-12 skivor).
Skala och mosa 4 av bananerna (för 10-12 skivor). Vispa smör och socker poröst med elvisp. Vispa först ner äggen i smörsmeten och sen de mosade bananerna.
Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i smeten. Rör till en slät smet. Häll över i formen. Skala och dela en banan längsmed. Lägg med snittytan uppåt på smeten.
Grädda i mitten av ugnen ca 40-50 minuter tills kakan är gyllene, känn med sticka så den är klar i mitten. Låt svalna och skär i skivor.