Kyckling och pak choi fräst med hoisinsås, sesam, ingefära och gochjang. Smakrikt, snabbt och gott!
Original recept från www.koket.se
Jan. 10, 2022
1 msk japansk soja
2 tsk sesamolja
2 msk gochujang
1 dl hoisinsås
600 g kycklinglårfilé
Matolja
5 färsk ingefära
3 vitlök
2 pak choi
1 rödlök
200 g sockerärtor
2 msk sesamfrön
4 jasminris
Blanda soja, sesamolja, gochujang och hoisin till en sås.
Skär kyckling i munstora bitar. Fräs kycklingen i en stor stekpanna med olja på väldigt hög värme tills kycklingen fått färg runtom. Häll över till en tallrik och ställ åt sidan.
Finhacka ingefära och vitlök. Dela pak choi i mindre bitar. Skär tunna båtar av rödlöken. Fräs lök, ingefära och vitlök i rykande het stekpanna. Tillsätt pak choi efter en minut och låt fräsa i ytterligare en minut.
Tillsätt den steka kycklingen och sockerärtor. Häll över såsen och fräs ihop i en minut. Strö över seseamfrön och servera genast med nykokt jasminris.