En supergod kryddig maträtt med ugnsbakad kyckling täckt med pesto rosso, potatisen är smaksatt med parmesan, vitlök, paprika, cayennepeppar, svartpeppar och smör! Ni förstår ju att detta är ju en succé- så prova detta för det är supergott och väldigt enkelt att göra! ❤️ Servera med en smarrig sallad.
Oct. 25, 2022
8 - 9 fasta potatisar
100 g smör
2.5 tsk flingsalt
1 tsk vitlökspulver
1.5 tsk paprikapulver
1 tsk svartpeppar
0.5 tsk cayennepeppar
50 g finriven parmesan
4 kycklingfiléer
Salt och peppar
8 msk pesto rosso
Sätt ugnen på 200°C över- och undervärme.
Skala potatisen. Dela varje potatis i 2-3 delar på längden. Skär ett rutmönster på ena sidan av varje potatisdel.
Smält smöret. Häll sedan i kryddorna och osten och blanda runt ordentligt. Häll ut blandningen i en stor ugnsform.
Lägg potatisen i formen och pensla potatisen med parmesan- och smörblandningen. Lägg rutmönstret nedåt. Ugnsbaka potatisen i mitten av ugnen ca 45 minuter. Förbered kycklingen under tiden.
Lägg din kyckling i en annan ugnsform. Salta och peppra. Fördela ut peston jämt på kycklingen. Ugnsbaka i ca 20-25 minuter beroende på tjocklek, använd gärna en ugnstermometer (minst 70 °C i mitten) eller skär ett snitt för att dubbelkolla så den är helt tillagad. Tajma tiden så kycklingen och potatisen blir färdiga samtidigt.
Färdigt! Servera med en god sallad ❤️