Stir fry - kan man få nog av wokad mat? Tveksamt om du frågar mig! Det är ju så gott, speciellt när smakerna sitter där de ska ☺️ Nedan har du ett recept på en kycklingwok som både går snabbt att göra och som smakar mumma! Receptet är gott med kyckling eller fläskfile men avlägsna köttet och tillsätt tofu eller halloumi så har du en vegetariskrätt.
Oct. 23, 2022
600 g kycklingfilé
1 msk majsstärkelse
0.5 tsk salt
250g vitkål
2 st morötter
½ purjolök
1 st gullök
250g broccoli
1 msk finhackad ingefära
2 st vitlöksklyftor
½ dl rapsolja
1 msk majsstärkelse
1 dl vatten
1 msk kinesisk soja
2 msk japansk soja
1 msk vitvinsvinäger
2 msk strösocker
Strimla kycklingen och blanda med majsstärkelse och salt så att det täcker kycklingen.
Blanda samman alla ingredienser till såsen.
Strimla kålen, morötterna,purjolöken, blomkålen och gullöken. Finhacka vitlöken och ingefäran.
Hetta upp en wokpanna eller traktörpanna ordentligt innan du har i rapsoljan. Ha i kycklingen och stek tills den fått ordentligt med färg.
Ta upp med en hålslev och lägg på ett fat. Ha i grönsakerna i pannan och stek i ca 5 min under omrörning.
Lägg tillbaka kycklingen i pannan och häll över såsen. Blanda tills såsen puttrar och börjat tjockna. Servera med nudlar och NJUT!