Laxfjäril med syrlig zucchinisallad och yoghurt En variant på en rätt Catarina König lagade för ett tag sedan på TV Och även om det var något mer höstaktigt väder med hög luftfuktighet (regn) så lagades maten utomhus 😃
Original recept från www.instagram.com
Nov. 25, 2024
400 g färskpotatis
400 g laxfilé med skinn
Olivolja
Salt
Rödpeppar
1.5 dl grekisk yoghurt
1 st zucchini
0.5 st citron, saft
Färsk dill, finhackad
Skär ett snitt mitt i varje fiskbit utan att skära igenom skinnet, bara precis ned till skinnet. Vik sedan ut till en fjäril. Salta och peppra på båda sidor
Skala/borsta och koka potatisen
Hyvla zucchinin med potatisskalare
Lägg zucchinin i en skål och pressa över citron och tillsätt finhackad dill, yoghurt, salt och peppar
Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxfiléerna 2-3 minuter per sida
Servera laxfjärilarna med potatis och zucchinisallad