Igår var det Kanelbullens dag och Internationella Tacodagen (plus Internationella vodkadagen) Och vi prickade in två av tre i alla fall 😃 Till förrätt blev det chili och vitlöksmarinerade laxnuggets som jag vänt i sjögräschips och toppade med majonnäs och tångkaviar med smak av wasabi Sedan till varmrätt blev det fisktacos med en galet god salsa 🤩 Efterrätten blev kanelbulle med turkisk yoghurt, lemoncurd, nötter och granatäpple 😋
Original recept från www.instagram.com
Nov. 25, 2024
300 g fryst torskfilé
1 msk kryddmix fish taco
2 dl pankoströbröd
1 tsk salt
1 dl vetemjöl
1 st ägg
Frityrolja
225 g fryst mango, tärnad, tinad
2 st salladslökar, finhackad
0.5 kruka mynta
0.5 kruka koriander
1 msk flytande honung
1 msk balsamvinäger
0.5 tsk salt
Rödlök, tunnt skivad
Majonnäs med lime och vitlök
8 st små tortillabröd
Guacamole
Skär fisken i mindre bitar och salta
Blanda panko med kryddmixen
Rulla fisken i mjöl, doppa sedan i lättvispat ägg och vänd sist i pankoblandningen
Fritera fisken till fin färg runt om och lägg på galler
Hacka mynta, koriander plus salladslök och rör ihop ingredienserna till mangosalsan
Blanda majonnäs med riven vitlök och saft från lime
Fyll bröden med den friterade fisken, rödlök, guacamole, lime och vitlöks- majonnäs och mangosalsan.