Igår blev det en smakrik klassiker, Rödspätta med kokt potatis och Sandefjordsås är en tidlös rätt som funkar till alla tillfällen. Den milda smaken hos rödspättan kompletteras perfekt av den rika och krämiga Sandefjordsåsen, medan de kokta potatisarna bidrar med en mättande känsla.
Original recept från www.instagram.com
Nov. 25, 2024
2 - 4 st rödspättafiléer
6 st potatisar
1 dl vispgrädde
1 dl crème fraîche
100 g smör
1 st citron (zest och saft)
1 dl gräslök, finhackad
Fiskrom (jag körde stenbitsrom)
Salt och peppar
Sjöpungsfond (om du vill)
Skala och koka potatisen i saltat vatten tills den är klar
Värm upp grädde och smält ner crème fraîche
Gå sedan I med smöret lite i taget
Tillsätt citronzest, sjöpungsfond och citronsaft
Låt sjuda på låg värme i några minuter. Smaka av med salt och peppar
Tillsätt gräslök precis innan servering
Krydda rödspättafiléerna
Stek fisken på medelvärme tills de är genomstekta
Servera fisken med sås och kokt potatis