Förra veckan såg bättre hälften på @nyhetsmorgon när Tommy Myllymäki lagade en fiskrätt och hon ropade detta vill jag att du lagar... Och självklart gör jag ju som hon vill... Så igår blev det just Ugnsbakad torsk med äggsallad och stekt blomkål som veckans firre , eller lördagsfirren. Eftersom vi ifredags var bortbjudna till @missdaisy_sweden och vänner för en trevlig kväll med god mat, härligt sällskap, quiz och underhållning 😀 Hursomhelst är detta en rätt som kombinerar enkelhet med elegans, och den är perfekt för både vardag och fest. Inspirerad av @tommymyllymaki och recept från @recept.se erbjuder denna måltid en härlig balans mellan smaker och texturer.
Original recept från www.instagram.com
Nov. 25, 2024
4 st portionsbitar torskfilé
4 st ägg
1 dl majonnäs
2 msk crème fraîche
10 st ansjovisfiléer
1 kruka gräslök, finhackad
1 kruka dill, finhackad
1 st blomkål
Smör
Salt
Rödpeppar mix och rub
Peppar
Koka äggen hårda och kyl ner dem
Sätt ugnen på 150 grader
Skala äggen och riv dem på grova sidan på rivjärnet
Blanda äggen med örterna, ansjovis, crème fraiche och majonnäs
Smaka av med salt och peppar
Skär blomkålen i bitar
Bryn smör i en stor stekpanna och lägg sedan ner blomkålen med snittytan nedåt
Låt steka på medelvärme i ca 8-10 minuter
Lägg fisken i en ugnsform krydda med salt och rödpepparmix
Täck med hyvlat smör på varje fiskbit
Baka fisken ca 7-13 minuter
Vänd runt blomkålen i stekpannan precis innan servering
Servera fisken med äggsallad och blomkål