Eftersom det inte blev nĂ„gon fredagsfirre sĂ„ blev det en söndagsfirre istĂ€llet đ Och det blev soppa idag igen, men en fisksoppa denna gĂ„ngen och inte lika mycket lök som igĂ„r đ
Original recept frÄn www.instagram.com
Nov. 25, 2024
2 msk olivolja
1 st gul lök, hackad
1 st fÀnkÄl, hackad
3 st bladselleri, skivad
3 - 4 st vitlöksklyftor, finhackad
2 st fpk krossade tomater
1 tsk tomatpuré
3 dl vitt vin
0.6 l fiskbuljong
1 pkt saffran
1 kg blandad fisk, tÀrnad ( jag hade lax och kummel)
1 st nÀt tvÀttade och borstade musslor (slÀng alla som inte öppnar sig)
4 msk fÀrsk persilja, hackad (spara lite till servering)
6 st fÀrsk timjan, repad (spara lite till servering)
Salt och svartpeppar
2 - 3 tsk musselpulver
VÀrm olivolja i en stor kastrull, tillsÀtt hackad lök, fÀnkÄl, selleri och vitlök
SÀnk vÀrmen sÄ att vitlöken inte brÀnns och frÀs grönsakerna tills de börjar mjukna, ca 5-7 minuter
HÀll pÄ krossade tomater, vin, tomatpuré, fiskbuljong, örter, vin, salt, peppar, musselpulver samt saffran
LÄt grytan sjuda i 30 minuter
LĂ€gg sedan i fisk och musslor
LÀgg pÄ locket och lÄt det sjuda i 5 minuter
SlÀng samtliga musslor som inte öppnat sig
Strö pÄ örter och servera med grillat bröd och aioli