Krispig kycklingtacos med limeslaw och chipotlemajonnäs! Detta måste du prova! Nu direkt, alltså till middag IDAG. Kör! Du kan tacka mig sen.
Nov. 25, 2024
10 dl finstrimlad salladskål
5 msk majonnäs
Lime
Salt
Chipotlepaste
Majonnäs
500 g kycklinglårfilé, avtorkad och saltad/pepprad
1.5 dl mjölk
0.5 msk ättika
1 tsk var av lökpulver, vitlökspulver, paprikapulver, spiskummin, chilipulver (kryddblandning), och oregano.
2 dl mjöl
1 tsk var paprikapulver, spiskummin och chilipulver (kryddblandning).
0.5 tsk var, oregano, lökpulver, vitlökspulver, salt och svartpeppar.
1 pkt vit majs-tortilla
Blanda kål och majonnäs i en bunke och smaka av med salt och lime. Ställ in i kylen.
Smaka av majonnäs med chipotlepaste. Ställ in i kylen.
Blanda mjölk, ättika och kryddor i en bunke och vänta ca 10 minuter.
Lägg i kycklingen så allt täcks. Nu kan du låta den marinera i ett par timmar i kylen eller så kör du på direkt.
Värm ett par cm rapsolja i en stekpanna till 180°C.
Lägg hushållspapper under gallret i ugnen.
Blanda mjöl med kryddor i en bunke.
Lägg över ett par bitar kyckling i taget i mjölbunken och kasta runt tills täckt.
Fritera tills gyllenbrunt och riktigt krispigt. Lägg på gallret.
Nu kan du antingen skära upp kycklingen i mindre bitar eller servera den hel.
Servera på tacobröd med slaw och toppa med majo. Ät och njut!