🍂 Picklade rönnbär – en perfekt mix av syra och sötma som lyfter vilken rätt som helst! Passar väldigt bra till allt från grytor, kött, köttbullar, viltkött ja you name it! Här kommer mitt enkla och goda recept för dig som vill prova något nytt med höstens skörd. Viktigt att tänka på är att plocka dina rönnbär efter att det varit en frost natt. Det gör så att den härliga sötman i bäret kommer fram 🍁🍂
Original recept från www.instagram.com
Nov. 24, 2024
5 dl rönnbär
3 dl socker
1.5 dl vatten
1 dl ättika (12%)
1 st vaniljstång
Koka upp vatten, socker och ättika tillsammans med den delade och urskrapade vaniljstången, låt det koka i ca 2 min och lyft sen ur vaniljstången.
Lägg i rönnbären och låt sjuda i ca 5 min.
Häll upp i steriliserade burkar och låt stå i minst ett dygn innan du serverar.