En smakrik variant på moules med n’duja- blev riktigt gott! Servera gärna med en nybakad baguette.
Original recept från www.instagram.com
Nov. 24, 2024
1 st nät blåmusslor
1 st stor scharlottenlök
2 st vitlöksklyftor
35 g n’duja
1 st apelsin (saft och zest)
1 st citron zest (kan uteslutas)
3.5 dl vitt vin (eller torrt bubbel)
1 dl vatten
200 g finkrossade tomater
Vispgrädde
Färsk persilja
Salt, peppar
Olja att steka i
Preppa musslorna. Se till att alla är stängda och hela (kasta övriga), tvätta och ta bort skägget.
Hacka lök och vitlök och låt gå i grytan i lite olja tills de mjuknat.
Tillsätt n’dujan och fräs på.
Riv ner apelsin- och citronskal.
Häll i vin, vatten och krossade tomater samt apelsinsaft från halva apelsinen och låt koka ner och ihop några minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Häll ner de avrunna musslorna, koka tills de öppnat sig och lägg upp på tallrik.
Toppa med hackad persilja och servera med en schysst baguette.