Ca 45 minuter

Vegetarisk lasagne

Letar du efter en riktigt god vegetarisk lasagne? Här har du den! Jag utgick ifrån @farsodlarna recept men med lite småjusteringar. Vet ni, BÅDA barnen åt utan att klaga!

Original recept från www.instagram.com

Sophie ”Fia” Vildahl

Nov. 24, 2024

Ingredienser

400 g svenskodlad färs

3 msk rapsolja

390 g krossade tomater

1 st fp pastasås basilika

1 msk tomatpuré

1 st gul lök hackad

2 st vitlöksklyftor finhackad eller riven/pressad

1 msk torkad oregano

2 dl vatten

4 - 5 st valnötter grovhackade

1 st grönsaksbuljongtärning

1 tsk salt

Svartpeppar

9 st lasagneplattor

Sås

4 dl mjölk

2 dl crème fraîche

1 dl riven lagrad ost

2 msk vetemjöl

Salt

Peppar

Ev. lite muskot

2 dl lagrad ost

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader

Börja med att bryna färsen i 2 msk olja på medelvärme i 7-8 minuter så den får en gyllene färg runt om. Salta och peppra lite. Häll sedan över till en stor gryta

Stek lök och vitlök i resten av oljan tills det har mjuknat utan att ta färg. Tillsätt tomatpuré, oregano, salt och peppar. Låt det steka med ett par minuter och häll sedan över fräset till färsen

Tillsätt krossade tomater, pastasås, valnötter, vatten och en grönsaksbuljongtärning. Höj värmen och låt allt puttra i 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Sås: värm upp mjölk och crème fraîche i en kastrull. Tillsätt sedan riven ost under omrörning. Vispa till sist i vetemjöl och smaka av med salt, peppar och eventuellt lite muskot.

Olja in en form och varva sedan med sås, lasagneplattor och färssås. Avsluta med 2 dl riven ost på toppen

Grädda i ugnen 20-25 minuter och tills osten fått fin färg. Tips: kolla tillagningstiden på paketet till lasagneplattorna, den kan skilja sig mellan olika sorter.

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.