Saras höstrulltårta

Denna fantastiska rulltårta har höstens smaker av äpple och vi alla vet ju att äpplen är magiskt gott med karamell- det är ju en oslagbar kombination enligt mig. Rulltårtan är fylld med äppelmos och toppad med dulce de leche- grädde samt torkade äppelchips. Succé! 👌💛 OBS! Gör äppelchipsen i förväg.

I köket med Sara

Oct. 29, 2022

Ingredienser

Rulltårtan

3 st ägg

3 dl strösocker

2 tsk bakpulver

2 dl vetemjöl

0.5 dl mjölk

2 dl äpplemos

Dulce de leche- grädde

0.75 dl dulce de leche

1.5 dl vispgrädde

Äppelchipsen

1 st äpple

Gör så här

Rulltårtan; Sätt ugnen på 250° C över- och undervärme. Vispa ihop äggen och 2 dl av sockret fluffigt och ljusgult med elvisp. Vänd försiktigt ner bakpulvret, mjöl och mjölken. Häll ut smeten på en bakplåtspapperklädd plåt (30x40 cm). Grädda i ca 5 minuter. Strö ut resterande strösocker på ett nytt bakplåtspapper. Direkt när din tårtbotten är klar i ugnen tar du ur plåten och vänder upp och ner på tårtbotten så ovansidan är mot strösockret och undersidan är uppåt. Dra försiktigt bort pappret, är det svårt kan du pensla med kallt vatten på pappret så lossnar det fint. Låt nu tårtbotten kallna några minuter. Bred ut äpplemoset över hela din botten. Rulla ihop från ena långsidan till en fin rulltårta- försök att få skarven nedåt. Låt kallna helt.

Dulce de leche- grädden; Vispa samman dulce de leche med vispgrädden med elvisp, vispa tills grädden är så fast att den går fint att spritsa.

Äpplechipsen; Sätt ugnen på 100° C över och undervärme. Skölj och torka av äpplet. Skiva tunt och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt torka i ugnen i ca 3 timmar. Öppna ugnsluckan då och då för att få ur ångan. Låt svalna och pilla loss skivorna.

Montering; Lägg rulltårtan på ett fat och spritsa på dulce de leche grädden. Dekorera med äppelchipsen.

Taggar

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.