Här har ni den godaste mjuka pepparkakan som finns. Med en len och krämig frosting, toppat med lite färska lingon. Den här måste ni bara prova!
Original recept från www.instagram.com
Nov. 23, 2024
6 st ägg
4 dl strösocker
2 dl farinsocker
150 g smör
2 dl créme fraiche
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
4 msk pepparkakskrydda
200 g philadelphiaost
100 g smör (rumsvarmt)
1.5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
Lingon
Sätt ugnen på 175 grader.
Klä en långpanna ca 28 x 35 cm med bakplåtspapper.
Vispa ägg, strösocker och farinsocker luftigt.
Smält smöret och dra av kastrullen från plattan. Blanda i créme fraiche.
Blanda ihop och sikta alla torra ingredienser.
Blanda ner vätskan och de torra ingredienserna i äggsmeten.
Häll smeten i formen och sätt in den mitt i ugnen i ca 40 min. Känn med en sticka om den är färddigräddad.
Låt kakan svalna.
Vispa ihop philadelphiaost, smör, grädde och vaniljsocker till en slät kräm. Tillsätt florsockret, lite i taget, under vispning tills det blir en fluffig frosting.
Bred på frostingen på kakan och fördela lingon över kakan.