Nyttigt recept på havrepannkaka på 5 minuter! Inget strösocker. Inget vetemjöl 🥰
Nov. 25, 2024
2 st koppar havregryn (220 g)
0.5 tsk salt (3 g)
4 st ägg
1 st kopp varm mjölk (250 ml)
3.5 msk smör, smält (50 g)
1 msk vaniljextrakt (eller vanillin)
1 st kopp vatten (250 ml)....
1. Knäck äggen i en skål. Vispa ihop dem. Tillsätt havremjöl, salt och hälften av mjölken. Vispa ordentligt, så det inte blir några klumpar.
2. Tillsätt resten av mjölken till en slät smet. Låt smeten stå i 10 minuter, så att den sväller lite och då blir pannkakorna lättare att steka.
3. Värm upp en stekpanna. Lägg i en klick smör och stek pannkakorna på medelvärme. Vänd när smeten torkat på ytan. Lägg i en ny liten klick smör mellan varje pannkaka.