Viltbiffar
Original recept från www.instagram.com
Nov. 19, 2024
500 - 600 g vilt/nötfärs
1 st riven gul lök
1 st ägg
1 msk viltfond
1 - 3 tsk timjan
1 msk dijonsenap
Salt o peppar
1 bit skivad purjolök
200 g kvartad svamp (kantareller, champinjoner)
0.5 pkt bacon, strimlat
1 msk tomatpuré
1 tsk timjan
75 g färskost kantarell
1 - 2 msk kantarellfond
3 - 4 dl grädde
Salt o peppar
Blanda alla ingredienser till biffarna, stek hastigt i panna till fin yta, lägg över i ugnsform.
Fräs purjolök och bacon mjuk i pannan, tillsätt svamp och låt vätskan koka in.
Lägg i tomatpurén och låt fräsa med en kort stund.
Slå på övriga ingredienser och låt koka ihop, smaka av och häll såsen över biffarna.
Gratinera i ugnen på 200gr i ca 20min.