Dagens lunch och tips, Cannelloni fyllda med kycklingfärssås som toppats med fetaost☺️
Original recept från www.instagram.com
Nov. 19, 2024
10 - 12 st . cannellonirör
500 g kycklingfärs
1 st . hackad gul lök
2 st . pressade vitlöksklyftor
Bladspenat efter smak
1 msk kycklingfond
200 g passerade tomater
1 dl cremefraiche tomat/basilika
1 dl mjölk
Salt o peppar
Paprikapulver
Fetaost
Fräs kycklingfärs, krydda med salt peppar och paprikapulver. Tillsätt lök och stek med en stund. Tillsätt sedan pressad vitlök, bladspenat, passerade tomater, kycklingfond och 1 dl av creme fraichen. Låt koka ihop och smaka av. Fyll cannellonirören med kycklingfärssåsen. Lägg i form och häll kycklingfärssås som är över runt rören. Toppa med resten av creme fraichen blandad med mjölk alt grädde och strö över fetaost. Gratinera i ugn på 200gr i ca 20min. Servera med sallad.