Lyxburgare 🍔
Original recept från www.instagram.com
Nov. 19, 2024
1 kg skivad entrecôte
Lökpulver
Salt och peppar
2 st äggulor
2 tsk dijonsenap
1 msk äppelcidervinäger
Några droppar tryffelolja
2.5 - 3 dl rapsolja
Salt och peppar
3 st tunt skivade gula lökar
1 msk smör att steka i
1.5 dl öl
1 tsk socker
Salt
Ev. några droppar tryffelolja
Dela entrecôten i bitar, krydda med Lökpulver. Grovmal till färs och forma till luftiga hamburgare. Stek i rikligt med smör, salta och peppra.
Blanda äggulor, dijon och vinäger. Mixa sedan i rapsolja i en tunnstråle till önskad konsistens. Smaka av med tryffelolja, salt och peppar.
Stek löken på medelvärme i smör, ca 10min. Strö över socker och stek lite till. Häll på öl och låt koka in, smaka av med salt och peppar.
Montera burgarna med hamburgerbröd, sallad, tryffelmajonnäs, karameliserad lök, saltgurka och tomat.