Gokväll, denna goda rådjursgryta smaksatt med ädelost whisky, kantareller och champinjoner hade vi i helgen, serverade med bl.a. ugnsbakade rödbetor och potatis👌🏻
Original recept från www.instagram.com
Nov. 19, 2024
600 g rådjur ryggfilé
100 - 150 g kantareller/champinjoner
2 st hackade schalottenlökar
2 st hackade vitlöksklyftor
2 msk fond (ox/kantarell)
75 - 100 g ädelost med ton av whisky
Ev. 2-3 msk whisky
4 - 5 dl grädde
2 - 3 msk soja
Salt och peppar
Färsk persilja
Bryn köttet, krydda och lägg åt sidan, stek svampen en stund, tillsätt lök och vitlök, fräs med en kort stund så den mjuknar, tillsätt övriga ingredienser och låt koka ihop. Smaka av med ädelost och kryddor. Lägg i köttet det sista och låt bli varmt. Strö över persilja och servera med rotfrukterna.