En krämig pasta med färsk chipotle chorizo och med en härlig hetta!
Original recept från www.instagram.com
Nov. 18, 2024
2 portioner bavette pasta
1 st förp minichorizo hot chipotle (ica)
2 msk tomatpuré
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
3 dl grädde
1 msk worcestersås
1 tsk oregano
1 tsk timjan
1 tsk kinesisk soya
Salt
Svartpeppar
Smör till stekning
Riven parmesan (till topping)
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Finhacka lök och vitlök.
Skär bort skinnet på korvarna och dela korven i små bitar. Smält en klick smör i en stekpanna och fräs löken, vitlöken och chorizon tills det fått fin färg. I med tomatpurén och låt det steka en liten stund.
Häll på grädden och låt reducera i några minuter.
I med kryddor, worcestersås, soya och smaka av med salt och peppar.
Servera tillsammans med pastan och toppa med riven parmesan.