Mingelsnittar som passar utmärkt till glöggmingel eller andra firanden. Frasig smördeg med grönkål, ädelost, serrano och balsamico 👌😋 💡Tips! Ett annat recept (som också är på ädelost och smördegsplatta): Bred ädelost på en smördegsplatta, vik den dubbel, skär remsor som du vrider. Pensla med ägg och rulla i pepparkakssmulor. In i ugn runt 225 grader i ca 10 minuter.
Nov. 17, 2024
1 st smördeg
1.5 dl crème fraîche
100 g grönkål
150 g ädelost
Salt
Svartpeppar
70 g serranoskinka
Crema di balsamico (gärna med dadelsmak)
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper.
Skölj grönkålen och riv bladen från stjälkarna- Hacka grönkålen och blanda med crème fraiche.
Bred ut på smördegen och smula över ädelosten. Krydda med lite salt och svartpeppar.
Tillaga i ugnen i 10-15 minuter.
Tag ut ur ugnen och låt svalna något. Skär upp till mindre snittar och lägg en bit serrano på varje bit.
Droppa över lite dadelbalsamkräm och servera!