Chili/ingefära kycklingspett (jag lagade färdiga från Lönneberga) med fräsch asiatisk sallad, ris och jordnötsdressing som tillbehör.
Original recept från www.instagram.com
Nov. 16, 2024
1 - 2 st fp smaksatta kycklingspett @lonneberga.se med ingefära och chili
Jasmin/basmatiris
4 msk jordnötssmör
1 msk ljus soja
1.5 msk risvinäger
1 tsk sesamolja
3 msk vatten
0.5 tsk sriracha chilisås
1 tsk socker
1 krm salt
1 st lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
2 tsk neutral olja
1 tsk sesamolja
1 msk vatten
1 msk flytande honung
1 tsk salt
3 - 4 st knippemorötter (i mindre stavar)
0.25 st spetskål (strimlad)
1 st gul paprika, strimlad
Salladslök eller stjälkar av knipplök, strimlad
1 st näve cashewnötter grovt hackade
1 msk sesamfrön, torrostade
Grilla, ugnsstek eller stek spetten i stekpanna och koka ris enligt instruktion.
Vispa ihop jordnötsdressing och sedan dressing till salladen. Lägg i grönsaker i dressingen och rör runt, avsluta med nötter och sesamfrön.