Barnvecka och aktiviteter varvas med träning och allas matscheman ser olika ut 🤷🏽♀️ För såna dagar har jag oftast en backup-plan, innehållande ingredienser med lite längre hållbarhet, i kylen. Färdig gnocchi är en sån. Det är inte fine dining, men det går fort (!) och funkar tillsammans med det mesta - det är ändå potatis. Är korv inte din grej så går det tex utmärkt att köra svamp istället.
Original recept från www.instagram.com
Nov. 17, 2024
Färdig gnocchi
Färsk korv, tex chorizo eller salsiccia
Zucchini, tärnad
Gul lök, hackad
Vitlöksklyfta
1 st kvist rosmarin
Lite smör
Salt
Peppar
Parmesanost, finriven
Tärna zucchinin, salta ordentligt för att driva ut vätska, blanda och ställ åt sidan medan du hackar resten. (Kom ihåg att skölja och torka av lätt innan du steker, för att det inte ska bli för salt).
Stek zucchinin så att den får fin färg och lägg på sidan.
Bryn korvfärsen, tillsätt lök och vitlök och stek mjuk.
Släng ner gnocchin och låt gå tills gyllene, blanda sen ner zucchinin pannan tillsammans med rosmarin, en klick smör samt en liten skvätt vatten för att fånga upp stärkelsen från gnocchin. Salta och peppra.
Låt precis gå ihop och släng sedan kvickt upp på fat.
Toppa med finriven parmesanost.