Trädgårdarna svämmar över och i matbutikerna får du en schysst deal på svenska äpplen! Och som alla vet, when life hands you apples, make apple pie… Jag gillar kombinationen sött och salt och tillsätter därför en rejäl klick ljus miso i smeten som sen blir det knäckiga skalet. Det blev gött!
Original recept från www.instagram.com
Nov. 17, 2024
4 - 5 st äpplen
1 tsk kanel
150 g smör
1.75 dl socker
0.5 dl ljus sirap
0.5 dl vispgrädde
2.5 dl havregryn
1.5 dl vetemjöl
1 msk misopasta
Skala och dela äpplena i mindre bitar, lägg i en ugnsfast form och strö över kanel. Blanda.
Häll i smör, socker, sirap, miso, och vispgrädde i en kastrull och koka upp.
Häll i havregryn och mjöl. Blanda till en fastare smet och häll över äpplena.
Grädda i ugn, 175 grader i 40-45 min.
Servera med en kula vaniljglass!