Zucchini, lök, svartkål och frysta ärtor får dominera, dessutom en asiatisk twist (är ni förvånade?) i form av kokosmjölk och grön currypasta. Sjukt gott, enkelt och givetvis bestämmer man själv hur het den blir! Recept på säsongens svinnsoppa med smak av grön curry kommer här 👇🏼
Original recept från www.instagram.com
Nov. 17, 2024
200 g zucchini
1 st bit purjolök
1 st vitlöksklyfta
1 st liten scharlottenlök
1 st näve svartkål (alt. grönkål)
0.5 - 1 msk grön currypasta
2 dl frysta ärtor
1 st grönsaksbuljong, tärning
2 dl vatten
2 dl kokosgrädde
1.5 - 2 tsk limesaft
1.5 - 2 tsk fisksås eller salt efter smak
1 nypa socker
Zucchini, svartkål, massor med ärtor!
Ta bort stammen på kålen och grovhacka lök, vitlök och zucchini. Stek mjuk i neutral olja.
Tillsätt currypastan och fräs ytterligare en stund för att få fram smakerna.
Häll på övriga ingredienser och låt koka upp.
Mixa slät och smaka sedan upp med färsk lime, fisksås och socker.
Lägg upp på tallrik och toppa med lite extra frästa grönsaker samt några droppar färsk lime.