Över 60 minuter

Högrevsgryta

Långkokets långkok, kantarellernas favoritbassäng, galna höstvibes och för min del - barndomsminnen. När jag var liten var mina föräldrar alltid duktiga på att laga mat. Mamma testade gärna ”nya trender” (woken tågade tex in extra tidigt i vårt röda radhus) och pappa stod för stadiga långkok i gjutjärnsgrytan. Den han gjorde (och fortfarande gör) på högrev är ett av mina finaste matminnen. Det beror förmodligen på känslan och lugnet jag upplevde fanns i köket under tiden den stod på spisen och puttrade. Stämningen var varmt och mysig, det kändes så ljust och tryggt. Grytan lagades ofta till helgen, vilket har blivit något av en tradition även för mig. I förhoppning om att skicka vidare lite av den där feelingen så kommer här receptet på min version. Önskar er en riktigt härlig söndag 🍂 Ps. Är lika god även måndagar, eller valfri annan dag i veckan.

Original recept från www.instagram.com

Josefine Freij

Jan. 31, 2025

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.