Sugen på något asiatiskt, snabbt och riktigt gott till middag? Testa de här miso-smörslungade udonnudlarna med grillad biff. En enkel rätt packad med umami! Du kan hitta alla ingredienser i en välsorterad matbutik och gör du inte det - fråga 🙋🏽♀️ de är allihop vanliga smaksättare i flera asiatiska kök. Tänk på att vissa såser/smaksättare som (tex miso eller soja) varierar i sälta så justera allteftersom. Sältan kan du balansera upp med honung och vinäger.
Original recept från www.instagram.com
Jan. 30, 2025
4 portioner udonnudlar
350 g biff
4 msk vit misopasta
100 g smör
3 - 4 st vitlöksklyftor, finhackad
3 msk ljus soja
3 msk risvinäger
0.5 tsk sesamolja
1 msk honung
1 - 2 msk crispy chili oil, laoganma eller motsvarande
200 g shiitakesvamp eller portobello, skivad
1 frp pak choi (2 st)
2 st salladslök, skiva tunt
4 st äggulor (kan uteslutas)
Rostade sesamfrön
Koka ramen-nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av, skölj i kallt vatten och ställ åt sidan.
Smält smöret på medelvärme i en stor stekpanna. Tillsätt vitlök och låt gå tills den fått färg.
Vispa ner misopastan så att den löser upp sig i smöret. Tillsätt soja, risvinäger, och sesamolja, och låt det sjuda försiktigt i några minuter.
Krydda biffen med flingsalt och nymalen svartpeppar.
Hetta upp en stekpanna ordentligt och stek på hög värme tills den fått en fin yta och når önskad stekgrad. Plocka ur pannan och låt vila innan den skärs upp i tunna skivor.
Stek svampen. När den är gyllenbrun, släng ner pak choi’n och smaka upp med lite soja.
Slunga de kokta nudlarna i miso-smörsåsen samt Laoganma crispy chilioil.
Lägg upp på tallrik och toppa med biff och äggula. Garnera med finstrimlad salladslök, sesamfrön, lime och eventuellt extra chili oil.